nedjelja, 17. prosinca 2017.

Mary Kay Ash

Bokić,
Image result for Mary Kay AshDanas ću vam pričati o poznatoj osnivačici Mary Kay Cosmetics i američkoj poznatj ženi, imena Mary Kay Ash. Mary se rodila 12. svibnja 1918. godine, u okruženju Texas-a. Udala se u dobi od 17 godina za Ben Rogersa te su imali su troje djece. dok joj je muž bio u Drugom svjetskom ratu, ona je prodavala knjige od vrata do vrata. Nakon povratka muža su se rastali. Mary je otišla raditi za Stanley Home Products. Otišla je u mirovinu 1963. godine i počela je pisati knjige kako bi pomogla drugim ženama. Sa svojim novim mužem je odlučila pokrenuti Mary Kay Cosmetics. Međutim, mjesec dana prije početka Mary Kay Cosmeticsa, njezin muž George je doživio srčani udar. Jedan mjesec nakon smrti njezinog muža 13. rujna 1963., Mary je uložila 5.000 € njeznog najstarijeg sina i još mnogim ljudima je pokrenula Mary Kay Cosmetics. Tvrtka je započela svoj originalni poslovni prostor u Dallasu. Tijekom poslovnog života je dobila mnoge nagrade.

Neke od njih su: -Horatio Alger
                           -Pravo jednakosti pravde

Tvrtka je imenovana jednom od deset najboljih tvrtki kojim upravljaju žene. Imala je 800.000 predstavnika u 37 država, s ukupnom godišnjom zaradom od iznad 200 milijuna dolara. Sama mary je bila počašćena kao vodeća ženska poduzetnica u američkoj povijesti. Imala je i mnoge knjige.

Neke od njih su: -Mary Kay
                           -Čuda se događaju
                           -Mary Kay on People Management

Mary je umrla 22. studenog 2001. godine. Njezino ime je urezano na groblju Sparkman-Hillcrest Memorial Park u Dallasu, Texas.

To je to od ovog bloga i nadam se da vam se svidio!


Nema komentara:

Objavi komentar